De ideale vakantiebestemming ben je zelf.

De ideale vakantiebestemming ben je zelf.

Vakantie. De tijd om even helemaal los te laten wat gisteren was of wat morgen kan gebeuren. Maar vaak beginnen die paar weken vrijheid juist al maanden van te voren. Avonden lang googlen op zoek naar de juiste bestemming. Verhitte discussies aan tafel over waar de reis heen moet gaan: een all-inclusive bestemming met veel vertier voor de kinderen of toch maar op de bonnefooi naar dat verstilde gebied waar je wekker bestaat uit het getjilp van vogels.

Op reis gaan roept veel emoties op

Op weg naar de perfecte bestemming gebeurt er meer. Traumatische ervaringen als verregende weken in een lekkend tentje, kakkerlakken op de hotelkamer of irritaties over veel te aanwezige naburige vakantievierders, komen spontaan boven. Of we romantiseren die ene perfecte vakantie, die nooit meer geëvenaard is, maar waar we nog steeds naar terugverlangen. Stiekem wegdromen over verre bestemmingen die onhaalbaar lijken… op reis gaan roept veel emoties op.

Maar waar het uiteindelijk om gaat, is dat een vakantie je in staat stelt om tot rust te komen in jezelf. Om tijd te hebben voor jezelf en voor je eventuele reisgenoten. Om alleen maar dat ene moment te beleven en gewoon te zijn. Om te genieten van wat zich aandient, van je gezelschap en van het onverwachte. Dat kan heel goed in IJsland of Zuid-Afrika, om hemelsbreed de twee uitersten te noemen. Maar het kan ook in je eigen achtertuin.

Alles wat je thuislaat, is meegenomen

Wie het hele jaar keihard heeft gewerkt, herkent dit vast: de eerste dagen van de vakantie voel je je doodmoe en hondsberoerd. Ondanks die prachtige zonovergoten omgeving. Een reactie van je lichaam, waar je je maar het beste aan kunt overgeven. Want als je je ziek voelt, ben je bezig met beter worden. Luisteren naar je lichaam, al je zintuigen gebruiken en vooral niets moeten. De beste vakantiebestemming, dat ben je zelf! Al helpt een zonnetje, lekker eten en mooi uitzicht natuurlijk wel om je goed in je vel te voelen. En verder is alles wat je thuislaat meegenomen.

Waar je ook heen gaat, ik wens je een prachtige tijd. En ik hoor graag je reisverhalen. O ja: even niks moeten, je laten verrassen door wat komt en helemaal los zijn van gisteren of morgen kan natuurlijk ook door een reis met WYT te maken. Die brengt je gegarandeerd dicht bij jezelf. Het is maar een idee, voor als je weer terug bent van vakantie.

Hele fijne vakantie!

Groeten,
namens het team van WYT_Keep Exploring,

Jeroen van de Kerkhof
Keertje bijpraten? Leuk en bel me gerust, +31 (0)6 26532256
of mail naar: Jeroen@wyt.nl

Schermafbeelding 2014-07-09 om 14.00.36
Met mijn gezin ga ik dit jaar weer heerlijk kamperen. 24/7 buiten in de natuur. Het liefst gaan we voor de wat kleinere campings (charmecampings). Vaak op de mooiste locaties van een land. Doel is Noord Frankrijk, de Vogezen. Echter het zou ook zo maar Zuid-Afrika of IJsland kunnen worden. Wij wensen je Bon voyage – een goede reis!