Leiderschapsreis: Op reis naar jezelf in Expeditie Soča

‘Geaard met behulp van het water, de bergen, de kleuren, de sterren, de warmte, de mensen en mezelf; wat een prachtervaring; die gun ik iedereen!’
Cindy van den H. (een van de deelnemers aan de reis naar Slovenië van 2014

Op reis naar jezelf in Expeditie Soča

Het ontwikkelen van Expeditie Soča, de Persoonlijke Leiderschapsreis naar Slovenië, was al een avontuur op zich. De reis zelf was dat nog veel meer. Eind november reisden we met 12 deelnemers en coaches naar het Triglav National park. Daar stroomt de Soča, de meest bekende rivier van Slovenië en een van de mooiste van Europa. Vijf dagen tussen bergen, water en bossen. Vijf dagen tijd voor jezelf, voor reflectie, voor inspanning en ontspanning. Met goed, natuurlijk eten en drinken, in een aangename omgeving. En met inzicht in wie je bent, wat je drijft, wat je wilt en wat juist niet.

Direct inschrijven of vrijblijvend informatie, klik hier
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

De reis bleek voor de deelnemers een cadeau aan zichzelf. In alle rust terug naar je kern, elke dag vitaler en lekkerder in je vel. “Wat hebben we toch een geluk vandaag”, zeiden verschillende deelnemers elke dag opnieuw. Het was meer dan dat: alles viel op zijn plaats. Sommige deelnemers kon het niet snel genoeg gaan. Zij wilden het liefst al op de eerste dag resultaat zien. Juist die eerste dagen draaide het om de stilte ervaren. Zoals troebel water tijd nodig heeft om te bezinken, zodat het weer helder kan worden, zo heb je de stilte nodig om je hoofd, hart en buik te laten samenkomen. Even pas op de plaats maken en voelen dat je een onderdeel bent van de natuur.

Nieuwe uitzichten en nieuwe inzichten

Te vaak neemt de manager in ons hoofd het over en overruled wat we in ons hart willen en in onze buik voelen. Kennismaken met een andere cultuur en grensverleggende mentale en fysiek uitdagingen aangaan, helpen mee om die drie weer in balans te brengen. De kracht van de natuur bleek een belangrijke spiegel voor de kracht in jezelf. Nieuwe uitzichten gaven nieuwe inzichten. Oefeningen lieten de deelnemers ervaren hoe je gebruik kunt maken van de kracht van de elementen. Op dezelfde manier kun je in je dagelijks leven omgaan met tegenkrachten en hoe je deze weerstand om kan buigen in jouw voordeel. Een opponent is dan ineens geen tegenstander meer, maar een medestander, die je verder helpt.

Verankeren

‘Wat is mijn doel en wat weerhoudt me in het dagelijks leven om daaraan te werken?’ Die belemmeringen hebben we op een stuk hout geschreven en verbrand. Om ze te vervangen door je kracht om je doel wel te kunnen halen. Overtuigingen uit het verleden, die al lang niet meer gelden, maar waar je nog wel aan vasthoudt: ‘Dat kan ik niet’, ‘Wie ben ik om…’. De deelnemers leerden niet alleen deze beperkende gedachten te herkennen, maar ook om je er definitief van te bevrijden. Zo konden we de opgedane kennis en ervaring ook echt verankeren, zodat ze voortaan een onlosmakelijk deel uitmaken van je werk, privé activiteiten en verdere leven. Want dat is waar Persoonlijk leiderschap om gaat: je droom kennen en volgen, je talenten (her)ontdekken en zo richting geven aan je leven.

Indrukwekkend

Vijf dagen, vier nachten trokken we door het gebied en sliepen steeds ergens anders. Zo maakten we een heel proces door. Als organisator en facilitator zorgde ik voor het eten, drinken en de overnachtingen, dat moest natuurlijk zo aangenaam mogelijk zijn. Ook gaf ik ‘s morgens yogalessen, op hele bijzondere plekken, zoals bij een waterval en bij een rivierbedding. En ik deed zo nu en dan met de oefeningen, als de tijd het toeliet. Zo kon ik als zowel begeleider als deelnemer proeven aan deze reis. En ik moet zeggen: het was indrukwekkend.

Ja, dat gun ik mijzelf ook

In juni en november gaan we weer. En de inschrijving is geopend! Wil je meer weten? Klik dan hier of bel/mail me en ik beantwoord graag al je vragen.

Hartelijke groeten,

Jeroen van de Kerkhof
M: 06 26532256
(Mijn nummer staat er niet voor niets bij, bel me gerust. Ik kijk uit naar ons gesprek)

“Alles wat je thuis laat, is meegenomen”
“Reizen is naar jezelf kijken tegen een andere achtergrond”

Bekijk hier de video van deze leiderschapsreis naar Slovenië

 

Direct inschrijven of vrijblijvend informatie, klik hier
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

‘Bijzonder nuttige reis waar ik de rest van mijn leven profijt van ga hebben’
Thijs van der H.

‘Geaard met behulp van het water, de bergen, de kleuren, de sterren, de warmte, de mensen en mezelf; wat een prachtervaring; die gun ik iedereen!’
Cindy van den H.

‘Letterlijk en figuurlijk een reis waarbij ik, onbewuste, persoonlijke inzichten helder heb gekregen en mentale grenzen heb verlegd’
Rene S.

Een geweldige ervaring die je iedereen gunt!
Maud V.

‘Ongelooflijk indrukwekkend op welke wijze natuur, activiteiten en stilte, inzichten en antwoorden kunnen geven, versterken en verankeren. Een meer dan fantastische ervaring’
Jeroen van de K.