WYT_Incentive travel & Corporate events | explore@wyt.nl | +31(0)13 8000223

Één-daags incentive programma Barcelona

Ondernemers netwerkreis, 25 deelnemers

Project omschrijving

Één-daags incentive programma Barcelona – ondernemersclub, 25 deelnemers

Beste WYT team,

Wat was het weer een succes! Dit keer met 25 ondernemers een dagje op en neer naar Barcelona. Voor iedereen was het een verassing waar we vandaag naar toe zouden gaan, Barcelona had denk ik niemand aan zien komen. Om 4.30 uur in alle vroegte verzamelen om met de bus richting Eindhoven te vertrekken. Om 10 uur zaten we in Barcelona op het terras van Plaza Real onder het genot van een lekker bakje koffie. Vanaf het terras vertrokken we op de fiets voor een 2 uur durende tour tocht door Barcelona, in korte tijd veel gezien en gehoord. Vervolgens tijd voor de inwendige mens met een heerlijke Spaans diner en verrukkelijke wijn in de haven Port Vell.

In de middag nog heerlijk op het strand gezeten en in zee gezwommen, om vervolgens te eindigen in een Pintxos bar! We hebben allemaal met volle teugen genoten van deze enerverende dag die wederom perfect door Jeroen van de Kerkhof en zijn bedrijf WYT georganiseerd was. Hiervoor onze hartelijke dank en hopelijk weer tot gauw!

Namens het bestuur

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Nog enkele Barcelona incentive tips vanuit het WYT team:

Must do or see tijdens een incentive programma in Barcelona

1. Magische Fonteinen van Montjuïc
Breng een bezoek aan deze prachtige fonteinen! Op vrijdag- en zaterdagavond (in de zomer ook op donderdag en zondag) ‘danst’ de Magische Fontein op de muziek van o.a. Tchaikovsky en Abba en verandert de kleur van het water meerdere malen gedurende het spektakel.

2. Neem een kijkje in de winkels met Catalaanse merken.
Het merk Custo is opgericht door Custo Dalmau en verkoopt kleurrijke design kleding. Het tassenmerk Vaho maakt trendy tassen van gerecycled materiaal gemaakt van de reclamebanners die in Barcelona aan de lantaarnpalen hingen. Beide merken hebben diverse winkels in de Gothische wijk. Vinçon (Paseo de Gracia) is een exclusief en bekend Catalaans merk dat gespecialiseerd is in decoratie, huishoudelijke – en cadeau artikelen met prachtige designs.

3. Maak een wandeling in het Parc Ciutadella op de zondagochtend.
Het Parc de la Ciutadella is het grootste park van Barcelona en zeer populair onder de bewoners van de stad. Het dateert uit 1888 en herbergt een monumentale waterval, een vijver en een romantische tuin in Engelse stijl, omringd door twee met bomen omzoomde boulevards. Op het terrein bevindt zich ook de dierentuin van Barcelona. Op de zondagochtend is het een gezellig festijn van families, jong en oud en straatartiesten die de sfeer opluisteren met hun kunsten of muziek.

4. Bezoek de Boqueria Markt
Deze beroemde markt aan de Ramblas geniet internationale faam en wordt dagelijks bezocht door vele toeristen maar ook lokale bewoners die hier hun boodschappen komen doen. De markt oogt zeer kleurrijk met het uitgestalde groenten en fruit. Je kan hier uiteraard vers vlees en vis kopen maar ook meer “exotische” producten zoals schorpioenen, ingewanden of varkenshoofden.

5. Ga een drankje doen bij Mirablau
Deze bar ligt op de Tibidabo berg en daardoor niet echt op de toeristische route. Vanuit het centrum kan het lang duren voordat je hier bent (tenzij je een taxi neemt) maar het is de moeite waard. Als je niet met de taxi gaat dient het laatste (steile) gedeelte met een antiek blauw trammetje te worden afgelegd. Dit café heeft één kant die bestaat uit glaswerk waardoor je zowel overdag als ‘s avonds een prachtig uitzicht over de stad hebt.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Barcelona facts

6. De bijnaam van het Barça voetbalteam is ‘blaugrana’, gebaseerd op de blauwe en bordeauxrode kleuren van hun spelersoutfit.

7. Op een gemiddelde dag lopen er circa 150.000 personen over de Ramblas.

8. Volgens de verwachtingen zal de Sagrada Família in 2026 klaar zijn.

9. Woody Allen heeft een van zijn films toegewijd aan deze mooie stad: ‘Vicky Cristina Barcelona’

10. Toen Gaudí aangereden werd door een tram, werd hij, vanwege zijn sjofele voorkomen, door niemad herkend en naar het Hospital de Sant Pau, het armenziekenhuis, gebracht. Daar stierf hij 3 dagen later.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Project informatie

  • Datum 2 oktober 2013
  • Labels Incentive reizen, Referenties

Laat een reactie achter

Terug naar boven