Back in business – het is CoroNA-tijd

Ready to rumble, CoroNA tijd!

Iedere dag komen we dichterbij het ‘nieuwe normaal’. Langzaam voeren we weer gesprekken met klanten en relaties betreffende de organisatie van een event of incentivereis. Graag delen wij met je de laatste ontwikkelingen in de MICE (Meetings-Incentives-Congressen en Events) branche. Zo vind je via de link het meeste recente protocol met richtlijnen voor opdrachtgevers, organisatoren, accommodaties, toeleveranciers en bezoekers van zakelijke bijeenkomsten. Hieronder wordt verstaan vak- en consumentenbeurzen, corporate events, congressen en vergaderingen. Publieksevenementen als concerten en festivals vallen uitdrukkelijk nu nog buiten de scope van dit protocol.

Evenementen zijn mogelijk:

  • Vanaf 1 juni: met aanpassingen tot 30 personen
  • Vanaf 1 juli: met aanpassingen tot 100 personen

Download hier het document Protocol voor zakelijke bijeenkomsten

*Samengesteld door alle event- en incentive brancheverenigingen.

Minder belasting op uw event

Versoepeling Werkkostenregeling van 1,7% naar 3%

De werkkostenregeling (WKR) is verruimd. Je kunt als werkgever vanaf nu tot € 2.000 hogere onbelaste vergoedingen geven aan uw personeel. Het kabinet heeft dit besluit genomen om ondernemers in deze coronacrisis verder te ondersteunen. Voor het bedrag boven € 400.000 blijft het oude percentage van 1,2% gelden. Deze verhoging geeft werkgevers die daar de ruimte voor hebben mogelijkheden om hun werknemers in deze moeilijke tijd extra tegemoet te komen.

Vanaf 1 juli worden de maatregelen rondom georganiseerde bijeenkomsten tot max 100 personen versoepeld. Wanneer het straks weer mogelijk is om personeelsuitjes en te organiseren, betekent dit dus dat u minder belasting betaald over uw event!

Agenda

Corporate events

Fantastisch nieuws; vanaf 1 juli 2020 worden de maatregelen rondom georganiseerde bijeenkomsten versoepeld. Samenkomsten die noodzakelijk zijn voor de voortgang van de dagelijkse werkzaamheden van instellingen, bedrijven en andere organisaties mogen doorgaan met maximaal 100 personen, en als er 1,5 meter afstand tot elkaar kan worden gehouden. Wij helpen u graag telefonisch of per mail met het plannen van uw event of incentive later dit jaar of volgend jaar.

Reizen naar het buitenland

Reizen naar het buitenland kunnen op de korte termijn weer plaatsvinden met kleinere groepen. Wij hebben enorm veel zin in om weer aan de slag te gaan!  Alle reizen over de grens (waaronder incentives) zullen er in de komende maanden wel anders uit gaan zien. Er worden extra maatregelen genomen om de veiligheid te kunnen garanderen. Denk hierbij aan het dragen van mondkapjes tijdens een vlucht, een pre-screening en/of temperatuurmetingen.

Zoek samen met uw team de rust en ruimte op in de natuur. Denk bijvoorbeeld aan een van de volgende bestemmingen:

Uiteraard staat veiligheid tijdens onze reizen bij ons voorop. Wij gaan er de komende weken dan ook alles aan doen om deze zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. We zijn hierover o.a. in gesprek met onze lokale partners en volgen adviezen van experts op.

Onze nationale maatschappijen KLM en Transavia hervatten de vluchten. Bekijk in de onderstaande video hoe het vliegen er voorlopig uitziet met de maatregelen welke zijn genomen en gelden.

Op pad met WYT

Denk ook eens aan de mogelijkheden in ons eigen land, zoek met elkaar meer de ruimte op in de natuur.

Een evenement in eigen land is, mits goed uitgevoerd, net zo krachtig als een event in het buitenland. Dit zijn ‘kansrijke gebeurtenissen’ in de meest letterlijke zin van het woord. Tijdens een event heb je de kans om jouw doelgroep persoonlijk te ontmoeten en hen een unieke ervaring te laten delen!

WYT is de specialist in corporate events: van bedrijfsevenementen en productlanceringen tot relatie-evenementen, managementvergaderingen en congressen: wij regelen het graag. De afgelopen jaren hebben we met veel succes programma’s verzorgd op de Waddeneilanden, Bourgonisch Zuid Limburg, in de Veluwe en aan onze prachtige Noordzee kust. Het strand een uitstekende locatie om met collega’s op 1,5 meter uit te waaien en een frisse neus te halen. Veel ruimte, heerlijke zon, wind en natuurlijk een prachtige omgeving.

We stellen graag een op maat gemaakt programma voor u op. Uiteraard rekening houdend met de huidige Van high-end tot back-to-basic!