Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Rendiersafari, husky experience en Cross country skiën
incentive travel & business events

Actieve once in a lifetime beleving in Lapland

Incentivereis Fins Lapland

Vecos, specialist in locker management technologie, wilde haar medewerkers bedanken voor de gezamenlijke prestaties van de afgelopen jaren en vooral ook investeren in het behoud van de bijzondere cultuur van de snelgroeiende onderneming. Vecos wilde daarom samen op reis gaan. Een actieve reis waarbij iedereen helemaal zichzelf kon zijn, met een bijzonder programma en unieke overnachtingslocatie. Een echte once in a lifetime beleving. Vandaar de keuze voor WYT, mede op aanraden van een collega die bij een ander bedrijf al goede ervaringen met WYT had opgedaan. Het werd een onvergetelijke reis waar een stevig fundament voor de toekomst werd gelegd.

De voorpret begon twee maanden voor vertrek. Tijdens een online meeting werd bekend gemaakt dat het hele bedrijf op reis zou gaan. Drie weken voor vertrek werd de bestemming Lapland bekend gemaakt. Voor de organiserende collega’s bleef het een flinke klus om vragen te omzeilen: het programma werd pas bekend gemaakt in het vliegtuig.

Evenement
Team incentive
Locatie
Saariselka, Fins Lapland
Groepsgrootte
80
Aantal dagen
3

Overnachten in glazen iglo’s

Op de dag van vertrek hielpen de weergoden mee en zorgden met sneeuw voor een toepasselijke sfeer. “De reis begon al in de vertrekhal, waar Jeroen en Eline klaar stonden met reislabels in de stijl van het thema en we hadden een eigen ruimte achter de Douane, waar koffie en ontbijt klaarstonden. Na aankomst in Lapland zaten we binnen een half uur op sneeuwscooters, iedereen met de juiste maat pakken en helmen. Onze bagage werd ondertussen naar de locatie gebracht. Na een rit door de wildernis en een lunch met soep boven het vuur in tipi’s kwamen we aan bij de eerste overnachtingplek: fraai verlichte glazen iglo’s, een stuk aangenamer dan de sneeuw-variant. In het Planetarium kon iedereen bijkomen van de scootertocht met een presentatie over Lapland en het Noorderlicht. De hele reis voelde als een goed geoliede machine en voelde als een droom: dit maak je nooit meer mee.”

Rendiersafari, husky experience en Cross country skiën

Een programmaboekje en app zorgden ervoor dat iedereen goed voorbereid was voor de verschillende activiteiten op dag twee: een tocht met Husky’s, een rendiersafari en cross country skiën. “Een spannende activiteit waar toch iedereen op een eigen tempo aan deelnam.” Ook bij aankomst op de tweede overnachtingslocatie lagen de koffers al op de kamers. Waar sommigen ervoor kozen om te ontspannen in de sauna en de hot tub, genoten anderen van een drankje in het nabijgelegen dorpscafé. Daar wachtte nog een bijzondere verrassing.

Noorderlicht

“Letterlijk op de drempel van waar het aperitief klaarstond, was buiten ineens het echte Noorderlicht te zien. Een magische ervaring. Goed geregeld door WYT J.” Na een feestavond in de lokale club - met een van de eigen Vecos-medewerkers als DJ, kwam op zondagmiddag een einde aan het programma en vloog de groep terug naar Nederland.

Fijne lokale partners

De groep met verschillende nationaliteiten en medewerkers die kort (enkele dagen) en al veel langer in dienst zijn bij onze organisatie mengde uitstekend. “WYT werkt bovendien met hele fijne lokale partners. Zoals een lokale fotograaf die op de meest onverwachte plaatsen bijzondere momenten vastlegde. Er is op alle vlakken supergoed meegedacht en niets was te veel. Knap ook hoe Eline meteen alle namen en dieetwensen kende. We willen de verbinding en energie van de reis nu zo lang mogelijk vasthouden.”

De hele reis voelde als een goed geoliede machine en voelde als een droom: dit maak je nooit meer mee.

- -