Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Een magische reis met een duurzame, warme en begripvolle relatie als gevolg.
incentive travel & business events

Een magische reis naar de roots van hun Surinaamse leerlingen

Meer verbinding tussen leerkrachten en leerlingen

Een nacht in de jungle in een hangmat, ontdekken dat vogelspinnen minder eng zijn dan je denkt, je wassen in een kreek (pas op voor de anaconda) en je onderdompelen in de roots van je Surinaamse leerlingen: dat is wat een groep leerkrachten deed om zo meer in verbinding te komen met hun leerlingen.

Scholen hebben te maken met een omgeving die steeds diverser wordt. Dat vraagt er meer dan ooit om dat elke leerling wordt gezien en zichzelf mag zijn. Door naar het moederland van leerlingen te reizen en zich letterlijk in hun schoenen te verplaatsen, verbeterde de relatie tussen de leerkrachten enerzijds en hun leerlingen en ouders anderzijds enorm. Het resultaat? Een magische reis met een duurzame, warme en begripvolle relatie als gevolg.

Evenement
Studiereis
Locatie
Suriname, Zuid Amerika
Groepsgrootte
22
Aantal dagen
8

Het resultaat?

Lees hieronder enkele reacties:

  • Ik heb met al mijn zintuigen de Surinaamse cultuur mogen ervaren en heb veel mooie plannen om Suriname meer ‘in de school’ te halen en de ouderbetrokkenheid te vergroten.
  • Mooi hoe verschillende thema’s worden verbonden met ons vak in Nederland.
  • Deze reis heeft een verandering in mezelf teweeggebracht en mij de mogelijkheid aangereikt om thuis het interculturele aspect voort te zetten.
  • Ik hoop dat veel meer collega’s deze kans krijgen. De reis levert een enorme bijdrage aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling, het onderwijs aan onze leerlingen en de ontwikkeling van de organisatie, bijvoorbeeld op het gebied van ouderbetrokkenheid.

Deze reis heeft een verandering in mezelf teweeggebracht en mij de mogelijkheid aangereikt om thuis het interculturele aspect voort te zetten.

- -