Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Ga je voor de uitdaging of de rust?
incentive travel & business events

Flow

Schuif aan de juiste knoppen

Flow is het uitgangspunt in alles wat we doen - om uiteindelijk flow te bereiken voor het individu en de groep. Flow bereik je door de juiste mate van vaardigheid te koppelen aan de juiste mate van uitdaging. Niet te moeilijk, niet te makkelijk. Niet te spannend, maar ook niet te saai.

Met hart en ziel

Het concept flow is bedacht door psycholoog Mihály Csíkszentmihályi. Flow betekent dat je vooral gelukkig wordt van zaken, die je met hart en ziel doet. Een staat van ‘zijn’ waarin de tijd stil lijkt te staan, waarbij alleen de activiteit het doel is. Zonder gedachten, gevoelens en bezigheden die mensen in het dagelijkse leven ervaren en dwars kunnen zitten. De optimale ervaring.

Natuurlijk ritme

Voor Wyt betekent het Flowconcept: schuiven aan de juiste knoppen met het doel van de organisatie voor ogen. Dit vertalen we niet alleen in het reisprogramma, maar ook in het totale reisproces. Rustig als het moet, versnellend indien nodig. Avontuurlijk of ontspannen. Luxueus of primitief. Individueel of samen. Veel of weinig informatie bieden. Maar altijd in een natuurlijk ritme, waarin de deelnemers van begin tot eind worden meegenomen in de beleving.

‘Veronzekeren’

Wyt stelt programma-onderdelen voor waarvan de vaste standaard patronen niet of niet altijd aanwezig zijn. We noemen dit ‘veronzekeren’. Het programma is bijvoorbeeld niet altijd volledig bekend bij alle deelnemers. Waar je eet, wanneer je eet, de precieze activiteit. Door het onverwachte en de bijbehorende spanning toe te staan, zorgt Wyt voor de onuitwisbare (reis)ervaring, zo weten we inmiddels uit ervaring.

In de praktijk

Wat betekent dit voor reizen & events?