Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
incentive travel & business events

Incentivereis naar Jordanië, Lawrence of Arabia en meer

Incentive reis naar Jordanië, Petra en een overnachting in de Wadi Rum woestijn, niet te missen!

Bijbelverhalen, verloren steden, Lawrence of Arabia. Jordanië is een land met een rijke historie met twee van de meest spectaculaire hoogtepunten van het Midden-Oosten zo niet van de wereld: Petra, de fascinerende stad van de Nabateeërs en het schitterende woestijnlandschap van Wadi Rum.

Ga direct naar een voorbeeld incentive reis naar Jordanië.

Jordanië is bovendien een van de meest gastvrije landen ter wereld en dus een incentive bestemming bij uitstek. Ik heb de luxe gehad veel te mogen reizen en heb op deze wijze behoorlijk veel volkeren mogen ontmoeten. Het Jordaanse volk is fantastisch. Tijdens onze trip afgelopen jaar hebben we door Jordanië gereisd en een bezoek gebracht aan o.a. Amman, Jerash (het Pompeï van Jordanië), de Dode zee, Mount Nebo (van Mozes en de 10 geboden), Petra, Wadi Rum en Aqaba, de havenstad aan de Rode Zee.

Incentive bestemming Amman

In deze hoofdstad van het koninkrijk Jordanië maak je voor de eerst keer kennis met de de vriendelijke bevolking en ervaar je het verschil tussen een Europees en Islamitische land. Amman is een stad waar de mensen erg nieuwsgierig zijn. Je wordt op een prettige manier, tientallen keren per dag welkom geheten en je krijgt veelal drankjes en voedsel aangeboden. Je kunt hier heerlijk en tegen een redelijk budget genieten van de lokale Jordaanse keuken. Tijdens een incentive reis naar Jordanië adviseren wij om minimaal en maximaal 1 dag in Amman door te brengen. Een bezoek aan het Amfitheater, de Citadel en de musea zijn zeker de moeite waard. Afhankelijk van de hoeveelheid dagen tijdens de groepsreis aan Jordanië is een bezoek aan het Pompei van Jordanië, de Romeinse stad Jerash een must. Deze stad is uitzonderlijk goed bewaard gebleven en je hebt dan ook maar weinig fantasie nodig om je een voorstelling te maken van het vroegere Romeinse straatleven.

Bezoek aan Madaba

Madaba is niet ver van Amman. Het is een vriendelijk, klein stadje of eigenlijk meer een dorpje. En is rijk aan archeologische opgravingen en mozaïeken. Op weg naar de Dode Zee is dit een mooi koffie break. Tevens brengen we een bezoek aan Mount Nebo, alwaar Mozes een blik over het beloofde land werd gegund.

Dobberen op de Dode Zee

Vanuit Mount Nebo rijden we tijdens deze incentive reis met 4×4 off road jeeps of met een prive aircobus over de Kings Highway naar de Dode Zee. Even dobberen op de Dode Zee maakt de beleving aan Jordanië compleet. Het zeewater bestaat namelijk voor een derde uit zout. Verdrinken is dus onmogelijk! Je kunt dus zonder inspanning, al drijvend, je boekje of krantje lezen. Ook kun je er een gezondheidsbehandeling ondergaan. Je wordt dan van top tot teen ingesmeerd met de heilzame modder. Deze laat je langzaam drogen in de zon en hierna was je hem in het zouten water en onder de douche weer van je huid af.

Op weg naar Petra. Na het bezoek aan de Dode Zee, transfer richting Petra. Onderweg paseer je de Wadi Al-Mujib kloof, een van de meest spectaculaire natuurlijke panorama’s van Jordanië. Tijdens een korte tussenstop bij het indrukwekkende kruisvaders kasteel Kerak waar je met een zaklantaarn eindeloos door de talloze duistere gangen kunt dwalen. Vanaf een van de torens heb je bij goed weer een schitterend uitzicht over de Jordaanvallei. Kerak ligt de oude karavaanroute van Egypte naar Syrië ten tijde van de bijbelse koningen en werd tevens gebruikt door de Grieken en Romeinen. De kruisvaarders zetten het stadje destijds opnieuw op de kaart, en bouwden er een enorme burcht.

Terug in de tijd in Petra

Petra is een “must see” tijdens een incentive reis naar Jordanië. Wow, wat een indruk maakte deze oude stad op mij. in 1812 ontdekte de Zwitser Burckhardt deze al eeuwen vergeten stad. De weg naar het hart van Petra is slechts te voet of te paard bereikbaar en loopt door een lange en steeds nauwer wordende kloof. De Siq. Petra is de oude hoofdstad van de eens zo machtige kleine staat der Nabateeers. Na de verovering door de Romeinen raakte de stad in verval en in de verbetenheid. Totaal verborgen in de bergen, wisten alleen de plaatselijke bedoeïenen ervan af. Uiteindelijk bereik je de eerste van de meer dan 100 uit de rotsen gehouwen tempels, kloosters, een theater, graven en andere gebouwen, waarvan de schatkamer de meest indrukwekkende is. zelfs al heb je al veel tempels en tombes elders in de wereld gezien, Petra blijft ontzettend indrukwekkend! Petra is samen met Wadi Run wel het hoogte punt van een incentive groeps reis naar Jordanië.

Overnachting in een bedoeïenen tentenkamp in de Wadi Rum woestijn

Wadi Rum is een van de meest indrukwekkende woestijnen in het Midden Oosten. Ik vond zelf dat het wel wat weg heeft van de Grand Canyoning in de USA. Wadi Rum is ongeveer een kleine twee uur rijden van Petra en hier kun je met elkaar genieten van de meest prachtige rotsformaties. Mocht je nog wat budget over hebben, plan hier dan in de vroege ochtend of later in de middag een ballon rondvaart. De deelnemers weten niet wat ze mee maken. Verder maak je in de middag een spectaculaire 4×4 off road tocht door deze woestijn. Je brengt een bezoek aan een bedoeïenen tentenkamp waar je geniet van een kop koffie en lokale zoetigheden. Die avond slaap je onder de sterrenhemel. Met de gehele groep overnacht je in een bedoeïenen tentenkamp. Op geheel eigen wijze wordt het eten bereid. rondom het kampvuur en met muziek geniet je van de Jordaanse reistschotel. Weltrusten! Dit keer een 1-sterren locatie (tent), echter het zal overkomen en voelen als een 100.000-sterren locatie. Want dat is je uitzicht voor de nacht!

Genieten van de tropische zee in Aqaba

Een mooie afsluiting van een incentive of groeps reis naar Jordanië is een dag of dagdeel in Aqaba. Dit is de enige havenplaats in Jordanië en ligt pal naast Tel Aviv. Deze stad heeft een gemoedelijke sfeer en er zijn verschillende hotels met stranden. De golf van Aqaba is beroemd om haar prachtige koraalriffen en enorme variëteit aan tropische vissen. Er is volop gelegenheid om snorkelen of bijvoorbeeld met de groep een introductie duik te maken. ’s Avonds maken we met de groep een wandeling over de boulevard en drinken traditioneel thee in een van de stadparkjes. Hierna genieten van een heerlijk diner in een van de visrestaurantjes van deze plaatst.

Ga direct naar een voorbeeld incentive reis naar Jordanië.

Meer weten?

Jordanië is een prachtig land met de basis van onze Europese historie en zelfs de basis waarop wij nu ons dagelijkse leven voor een groot deel inrichten. Mocht je meer willen weten betreffende Jordanië als bestemming voor een incentive reis, groepsreis of jubileum reis of een keer een bezoek privé, bel of mail me dan gerust. jeroen@wyt.nl of 06 26532256