Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Slapen onder een sterrenhemel, een ballonvaart bij zonsopkomst en een quadtocht door de woestijn...
incentive travel & business events

Jubileum incentivereis naar Marokko, Marrakesh

Banden voor het leven smeden in Marokko

Slapen onder een sterrenhemel, een ballonvaart bij zonsopkomst en een quadtocht door de woestijn: een paar van de magische momenten die het team van WhiteVision beleefde in Marokko. Maar het meest bijzondere was toch wel de enorme verbindende kracht. Een vierdaagse reis als beloning voor de meer dan goede prestaties, om te vieren dat het softwarebedrijf achttien jaar bestaat en om tools te creëren voor verdere groei. Drie doelen die stuk voor stuk behaald zijn. En meer dan dat.

Evenement
Incentive / Jubileum incentivereis
Locatie
Marokko, Atlas gebergte en Marrakesh
Groepsgrootte
38
Aantal dagen
4

In 2005 begon Frank de Wit zijn bedrijf WhiteVision op een zolderkamer. Achttien jaar later en drie locaties verder telt het bedrijf 38 medewerkers. Tijd voor een (verlaat) feestje. “Het oorspronkelijke plan was om al met het vijftienjarig bestaan in 2020 met het team een reis te maken. Maar corona besloot anders. En dus werd het een reis om het achttienjarig bestaan te vieren. Dat is tenslotte in een mensenleven ook een mijlpaal. En wat doe je als achttienjarige? Dan ga je op vakantie!”

Naar de randen van je comfortzone

“Een paar jaar geleden was ik bij een persoonlijke leiderschapsreis waar Jeroen de reisleider was. Ik zag daar wat het met het reisgezelschap deed als alles tot in de puntjes verzorgd is en de deelnemers tegelijk worden uitgedaagd om naar de randen van hun comfortzone te gaan. Voor mij was duidelijk: als ik een reis met het team maak, dan wil ik hem als reisleider. Ik vind het cruciaal dat er iemand bij is die mijn bedrijf en doelen kent en die lokaal de weg weet. Zodat ik ook zelf echt kan meedoen, in plaats van regelen en controleren of alles goed verloopt.”

De reis vooraf 'laden'

De keuze viel op Marokko als bestemming, omdat het een bestemming is waar niet iedereen zomaar met het gezin naartoe gaat op vakantie en er voldoende elementen zijn om de deelnemers uit te dagen. “Op advies van Jeroen hebben we de reis vooraf echt ‘geladen’, de mensen stap voor stap meegenomen. Rond kerst hebben we verteld dat we op reis gingen met een ‘save the date’, maar nog niet waarheen. Dat zorgde voor spanning, mensen gingen vissen, er ontstond ‘reuring’. Door de ervaring van Jeroen gaf dat voortraject me ook energie. En we hielden iedereen in die energie.”

“We hebben ook een logo ontworpen voor de reis dat in alles terugkwam, van website tot zonnebrandcrème. Dat leverde ook het mooie beeld op dat we ‘s morgens om vijf uur op Eindhoven Airport stonden bij een balie die speciaal voor ons open was, iedereen met dezelfde reistassen met het logo en de voornamen erop. Dat draagt bij aan het gevoel van samen. Na de Douane stond een ontbijt op ons te wachten. Het tekende het serviceniveau, dat de hele reis heel hoog is gebleven.”

Overnachten in een bedoeïenen tentenkamp

Geland in Marokko ging het gezelschap eerst per bus naar Terres ‘d Amanar, waar na de lunch mountainbikes klaar stonden om de prachtige omgeving te verkennen. Bij terugkomst was er even de tijd om op te frissen met een duik in het zwembad. Daarna ging de tocht verder naar het Midden- Atlas-gebergte en de rotswoestijn, waar een hartelijk welkom wachtte in het bedoeïenen tentenkamp, voor een nacht onder de sterren. “Een mooie mix van een bijzondere plek mét luxe en comfort. De volgende dag zijn we met 4x4 quads de woestijn in gegaan. Dat kon iedereen op zijn of haar eigen niveau doen. Doordat er steeds een andere mix van collega’s in een groepje zat was het ook echt van elkaar leren en elkaar leren kennen Door dingen samen te doen, ontstaan verhalen en smeed je een band.”

Spectaculaire ballontocht

Na de lunch en nog een wandeling ging de reis door naar Marrakech met een verblijf in een vijf sterren hotel, een bezoek aan de oude Medina en een diner in het Palais Gharnata. Een comfortabele voorbereiding op een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt: een spectaculaire ballontocht bij zonsopgang “Dat vind ik best spannend: mijn hele bedrijf in twee ballonnen de lucht in. Ik hoor nog het geluid van de brander. En dan allemaal in de mand springen. Ook mensen met hoogtevrees hebben het gedaan. En ineens, als je hoog bent, die serene rust. Prachtig.” De vrije middag, voorafgegaan door een rondleiding in de souks was daarna zeer welkom.

De reis echoot nog na

“De laatste avond in een nachtclub was een echte ontlading. De reis kende een mooie opbouw. Nog steeds schieten superlatieven tekort. Om de maandag daarop weer de overgang te maken naar het werk hebben we iedereen een foto met quote van de reis laten aanleveren. Dat leverde een bijzonder document op (We gingen weg als collega’s en kwamen terug als vrienden”.). De reis echoot nog na. Er is voelbaar een andere band ontstaan. Mooi ook om te merken dat klanten het gewoon tof vonden dat we dit deden. We hebben een dienstenplatform met 23.000 gebruikers per dag. Ik ben trot op hoe we dat tijdens de reis hebben georganiseerd. De klanten gunden het ons. En ze merken ook dat het de dienstverlening na de reis alleen maar ten goede komt.”

Deelnemers aan het woord

Lucielle

‘Vanaf het kerstdiner, waar we hoorden dat we vier dagen in juni vrij moesten houden voor de reis, kregen we iedere keer een stukje informatie. Heel leuk dat het zo steeds een beetje werd opgebouwd. We kregen hints. Bijvoorbeeld dat je paspoort nog negentig dagen na terugkeer geldig moest zijn. Collega’s gingen googlen en er waren al vermoedens dat het Marokko was. Dat werd bevestigd tijdens de Marokkaanse lunch, waar Jeroen tekst en uitleg kwam geven. Maar niemand had verwacht dat de reis zo bijzonder zou zijn. Je komt op een paar uur vliegen in een totaal andere wereld. Het hoogtepunt? Hoe we echt als groep op reis waren. Iedereen was zo relaxed. Het heeft ons dichterbij elkaar gebracht. Je leert collega’s anders kennen en ik kon ook zelf een andere kant laten zien, juist doordat je zo op je gemakt bent. Ik hou altijd graag de controle, maar nu kon ik dat loslaten, ook door de goede organisatie. We waren al een fijn, open bedrijf, maar dat is nu nog sterker geworden. We vinden elkaar nog makkelijker in het werk. En we genieten nog volop na met Marokkaanse thee en een hele grote foto aan de muur. Heel bijzonder dat we dit met zijn allen hebben mogen beleven.’

Quote van Lucille: 'Lange dagen, grote ervaringen, kleine oogjes'

Lars

‘Ik vond het wel een ding van tevoren. Toen Frank bekend maakte dat we met zijn allen op reis gingen dacht ik echt: wil ik dat wel, vier dagen met collega’s ‘op pad’ gaan? Maar vanaf het eerste moment voelde het alsof we met een groep vrienden op pad waren. De dingen die we hebben gedaan – ballonvaart, slapen in de woestijn, op quads rijden - waren bijzonder, groots en uniek. Maar wat uiteindelijk het mooiste was, is de sfeer met elkaar, de teamspirit. We proberen binnen het bedrijf een werksfeer te creëren op basis van vertrouwen. Die basis was dus al goed en die hebben we nu nog verder versterkt. De laatste avond in de nachtclub was voor mij wel een hoogtepunt. Een feestelijke afsluiting van bijzondere dagen, die ook nog eens enorm goed georganiseerd waren. Alles leek volledig organisch, simpel en vanzelfsprekend te gaan. Daar moet achter de schermen een giga operatie achter zitten. Zo kwam Jeroen toen we op de eerste middag in het zwembad waren, plastic zakjes uitdelen. Dat was handig voor de natte zwemkleding, want we gingen door naar het volgende onderdeel. Dan merk je dat over elk detail is nagedacht. Weer terug merk ik dat elkaar nog meer begrijpen. Zo’n reis gaat niet alleen om plezier, het heeft ook echt meerwaarde voor de organisatie.’

Quote van Lars: '4 dagen lang het gevoel gehad alsof ik met vrienden i.p.v. collega's op reis was'

Incentive bestemmingen Marokko: Marrakech - Fez - Tanger - Casablanca - Nador - Al Hoceima

Een vierdaagse reis als beloning voor de meer dan goede prestaties, om te vieren dat het softwarebedrijf achttien jaar bestaat en om tools te creëren voor verdere groei. Drie doelen die stuk voor stuk behaald zijn. En meer dan dat.

- WhiteVision -