Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Met de helikopter naar Zuid-Limburg voor dé ultieme coaching sessie.
incentive travel & business events

Management development programma in het bourgondische Zuid-Limburg

Met de helikopter naar Zuid-Limburg

Acht directieleden van EyeTi werden vroeg in de ochtend vanuit Amsterdam, Tilburg en Den Bosch opgehaald met twee helikopters, die vervolgens in formatie naar de bestemming in Zuid-Limburg vlogen: een fraai kasteelhotel. Vanaf de eerste seconde bevond het gezelschap zich daardoor echt in een andere wereld. En tegelijk kon, heel efficiënt, om negen uur de eerste meeting beginnen.

Evenement
Management development
Locatie
Zuid-Limburg
Groepsgrootte
7
Aantal dagen
2

Waardevolle lessen, waardevolle dag

"Met een groep van vijf toonaangevende IT-bedrijven met elk een eigen directeur en mensen in de holding vinden we het belangrijk om minstens een keer per jaar bij elkaar te zitten. Een noodzakelijk moment om elkaar te zien en te spreken en samen de lange termijn ambitie te bepalen. We kiezen ervoor om dat niet op een middag tussen twee en vier uur te doen, maar echt even uit de dagelijkse setting te komen. De telefoons aan de kant en beginnen met een blanco blad. WYT heeft dat helemaal voor ons voor elkaar gekregen”, zegt Tom Coehorst, Directeur EyeTi.

Doel van het programma was verbinden en de koers uitzetten. Daarbij werd het nuttige met het zeer aangename verenigd. Na een dag lang constructief vergaderen en een inspirerende presentatie van gastspreker Jeen de Spa stond er ‘s avonds een mooie tafel klaar bij restaurant Brut172. “Op zich al een prestatie , want dit sterrenrestaurant zit altijd volgeboekt. Een hele fijne verrassing voor iedereen.”

Inhoudelijk sloten alle elementen van het programma naadloos op elkaar aan. “De spreker van de eerste dag vertelde over leiderschap. Daar konden we de volgende dag meteen mee aan de slag, maar op een manier die je niet verwacht. Om zeven uur ’s morgens stond een schapendrijver klaar die ons meenam door het Limburgse heuvellandschap. Hij ging door waar de spreker was geëindigd en liet ons ervaren dat als je schapen te veel vrijheid geeft, ze niet doen wat je wilt. En zet je er te veel druk op, dan rennen ze weg. Dat is met mensen niet anders. De les: zorg voor een duidelijk doel en heldere kaders, maar houd verder afstand en geef mensen de ruimte. Knap gedaan, die link.”

“Het hele programma kende een mooi patroon. Alles haakte op elkaar in en versterkte elkaar. De wijnproeverij was een mooie afsluiter. We doen al langer zaken met WYT. Zo zijn we met alle medewerkers naar Ibiza geweest voor een jubileumreis. Elke trip met WYT is altijd tot in de puntjes verzorgd, met oog voor detail. We hebben samen het programma vooraf in elkaar gezet, maar Jeroen weet ook mij steeds weer ter plekke te verrassen. Op Ibiza regelde hij dat een bandje dat we op straat zagen, bij onze borrel kwam spelen. Zonder dat je het merkt, leiden ze alles in goede banen. Bij het event hoef ik daardoor zelf nergens meer aan te denken en kan voluit meedoen.”

“Voorheen deden we deze managementdagen zelf. Maar zowel over de inhoud als de activiteiten was iedereen nu vele malen enthousiaster. Het programma heeft echt een toegevoegde waarde. Dit jaar willen we weer met WYT, dus er ligt een uitdaging om de hoge verwachtingen te overtreffen. Het lijkt misschien goedkoper om dit soort bijeenkomsten zelf te organiseren, maar uiteindelijk levert dit veel meer op.”

“Het hele programma kende een mooi patroon. Alles haakte op elkaar in en versterkte elkaar."

- EyeTi -