Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
De ruige Sloveense natuur in voor actie en reflectie
incentive travel & business events

Leiderschapsreis naar Slovenië

voor actie en reflectie

“De reis is ontzettend goed ontvangen. Het was een mooie ervaring met een sterke wisselwerking en balans tussen actief in de natuur zijn en gesprekken voeren die ertoe doen, zowel een op een als met de hele groep. Het zorgde voor veel waardevolle input voor onze transitie.” Voor de jaarlijkse Teaming/Strategy Days wilde Maritime & Transport Business Solutions (MTBS) in 2022 groter uitpakken. Een jubileum, successen vieren en het belang van een goede teamspirit, maakten dat het bedrijf de organisatie van deze dagen voor het eerst uitbesteedde. En dat is meer dan goed bevallen. “Voor herhaling vatbaar.”

Evenement
Leiderschapsreis / team development programma
Locatie
Slovenië
Groepsgrootte
32
Aantal dagen
4

Een reis vol uitdagingen


Vanuit een eerste keuze voor Lapland was MTBS al in gesprek met WYT. “We zijn een groeiend bedrijf met veel diversiteit. Aanvankelijk zetten we in op een echt actief programma, hoe actiever hoe beter. Gaandeweg ontstond de behoefte aan meer aandacht voor het interne proces en werd coachingsbureau AMI aangetrokken. “Dat bleek samen met WYT een goede combinatie met veel toegevoegde waarde.”

Het nieuwe vertrekpunt leidde ook naar een nieuwe bestemming: de bergen van Slovenië. “Een bestemming waar we zelf niet zo snel aan gedacht hadden, maar die perfect uitpakte. We vertrokken met het vliegtuig naar de hoofdstad Ljubljana en van daaruit met een bus naar een berghut. Twintig minuten voor aankomst, het was inmiddels laat in de avond, ging wel de bagage met de bus naar boven, maar wij gingen te voet verder. Om 1 uur ‘s nachts zaten we uiteindelijk voldaan aan een biertje en iets te eten.”

Na een overnachting in slaapzalen kon het gezelschap genieten van het prachtige uitzicht over het Triglav national park. De eerste dag stond een hike op het programma naar het dal waar de Soča rivier ontspringt, gevolgd door een mountainbike tocht door de prachtige omgeving met authentieke bergdorpjes, watervallen en ruige natuur. De dag erna was er alle ruimte voor een intern programma en op de derde dag was het weer tijd voor actie en natuur met een raft en opnieuw een mountainbiketocht.

“Echt even tijd en ruimte nemen, weg van alles, in de frisse natuurkracht en met beperkt GSM-bereik, maakte dat we echt met zijn allen bij elkaar waren. Een mooie balans tussen een actief programma met inhoudelijke begeleiding om te reflecteren en te leren. Vanuit de ruigte van de natuur kwamen we na een mooi diner op de derde avond en de volgende dag een lunch bij Bled castle weer langzaam in de bewoonde wereld. Het waren vier intensieve dagen waarin veel gebeurde, intern en extern.”

“We zijn enorm ontzorgd en hebben een echte flow ervaren. Ondanks dat tot de dag van vertrek het programma werd aangepast. Vooraf dachten we dat er van onze kant veel inzet nodig zou zijn. Maar de twee bureaus pakten alles samen op. Zo kon in de activiteiten diepgang worden gebracht en is er een vruchtbare grond ontstaan waar zaadjes zijn geplant voor de toekomst.”

“Een bestemming waar we zelf niet zo snel aan gedacht hadden, maar die perfect uitpakte."

- MTBS -