Copyright 2024 Wyt incentive travel & business events
Samen van gebaande paden afwijken zorgt voor een unieke beleving
incentive travel & business events

WYT: Een vitale kijk op reizen

Het maakt niet uit waar je naar kijkt, het gaat erom wat je ziet

“De wereld waarin wij leven vraagt meer dan ooit om een andere manier van kijken en doen. Verbinding – met jezelf, met anderen, met de natuur – is daarbij onmisbaar. Net als plezier voelen, groeien door te ontdekken en ervaren dat wat jij doet impact heeft. Hoe groot of klein ook. Het zijn de pijlers van vitalogie. En niet helemaal toevallig zijn het ook de elementen die centraal staan bij de reizen en events van WYT: onvergetelijke (reis) ervaringen, voor een andere blik op de wereld, het leven, op de organisatie, op de ander en op onszelf. WYT, wat staat voor Walk your Talk, heeft een andere kijk op reizen.

Goed voor jezelf zorgen

En daar is zeker in deze tijd grote behoefte aan. Jeroen: “Door alle corona-maatregelen raken we langzaam maar zeker niet alleen van anderen, maar ook van onszelf geïsoleerd. Heel veel contacten verliepen digitaal. Superfijn dat dit technisch allemaal mogelijk is, maar we raken daardoor toch uit verbinding. Met anderen en met onszelf. Ik merkte het aan mezelf. Door minder sociale contacten voelde ik me gewoon minder gelukkig. Het zorgde dat ik net wat minder goed voor mezelf zorgde en me net wat minder vitaal voelde. Ook al had ik het geluk dat ik toch nog een paar keer op reis kon met mensen. En al heb ik extra veel aandacht kunnen geven aan mijn gezin, waar ik ontzettend van heb genoten.”

Durf je impulsen te volgen

“Soms heb je dan iemand nodig die je faciliteert, die je een duwtje in de rug geeft om weer op gang te komen, naar buiten te gaan. Dat doen we bij WYT. Als leidinggevende kun je ook je team dat duwtje geven, ze meenemen naar buiten. Daarmee houd je hen vitaal, betrokken en bevlogen. Leiderschap tonen betekent voor mij ook het lef hebben om de sleur te doorbreken, om bij te dragen aan de vitaliteit van medewerkers. Vitaliteit is uiteraard goed voor de productiviteit van mensen. Het helpt om de doelen te bereiken die we ons hebben gesteld voor het werk. Maar op een andere manier dan we vaak denken. Om echte, grote SMART-doelen te kunnen halen, moet je in een flow kunnen komen. Een staat van zijn die je bijna droomachtig kunt noemen, waar de creativiteit vrij kan stromen. Je bereikt die staat door weg te stappen uit de comfort zone. Door je lijf en je impulsen te durven volgen. En door weer echt in verbinding te komen met anderen en met jezelf.”

Shift perspective, Create change

Op onze reizen en events beleef je echt de samenwerking. Samen van gebaande paden afwijken zorgt voor een unieke beleving. ‘Shift perspective- create change’ noemen we dat bij WYT. Door af te wijken van je normale dagindeling ervaar je hoeveel we onszelf opleggen in het dagelijks leven. En hoeveel ruimte er ontstaat als je dat durft los te laten. Door te vertragen kun je daarna weer versnellen. Om samen te ontdekken, plezier te beleven, impact te hebben, je te verbinden met jezelf en anderen en trots te zijn op jezelf. Hierdoor is de reis waardevoller en meer duurzaam van zichzelf. En daarnaast denken we constant na over duurzame keuzes op het gebied van bestemmingen, eten, drinken en vervoer.”

Vitaliteit

Vitaliteit speelt een bijzondere rol in de reizen en events van WYT. “Wat niet iedereen weet, is dat ik naast reisspecialist ook vitaliteitsadviseur ben. In India opgeleid tot yogadocent en me verdiepte in de natuurgeneeskunde. Met Klaas Koster heb ik in 2014 een integrale kijk op vitaliteit mede mogen ontwikkelen, die in zijn boek Vitalogie! heel praktisch wordt beschreven. Het boek biedt
je – net als onze reizen - een ander perspectief op persoonlijk leiderschap om zo een mindset of gedragsverandering teweeg te brengen. Soms klein, soms levensbepalend. Ik ben trots op de
bijdrage die ik aan het boek heb mogen leveren. En ik ben dankbaar voor de wisselwerking die ontstaat met onze reizen door het toepassen van de Vitaliteits-schijf van Vijf met gouden regels om zelf de energie weer te laten stromen én je medewerkers en collega’s fitter, vitaler en meer bevlogen hun werk te laten doen.”