WYT_Incentive travel & Corporate events | explore@wyt.nl | +31(0)13 8000223

Incentive reis IJsland

The land of Fire and Ice

Project omschrijving

Incentivereis IJsland

Een incentivereis naar IJsland. Op slechts op 3 uurtjes vliegen van Nederland ligt IJsland. IJsland is een bijzonder land met een indrukwekkende natuur; gletsjers en gletsjermeren met grote ijsschotsen, vulkanische landschappen, lava grotten, actieve geisers, grote watervallen etc. Bovendien is het één van de weinige plekke ter wereld waar het splitsen van twee tektonische platen zichtbaar is, dit is duidelijk te zien is bij Þingvellir, een magische plek. Trakteer je relaties of je eigen team op deze indrukwekkende incentive bestemming.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Incentive stad Reykjavik

Het land kent bovendien nog geen 300.000 inwoners, die met name in de hoofdstad wonen. Reykjavik is een trendy stad, met een bruisend uitgaansleven en een aantal musea, veel restaurantjes en de beroemde Hallgrimskirkja met zijn karakteristieke toren. Combineer bijvoorbeeld deze stad met een meerdaags programma buiten de stad.

IJslandse keuken

Uit persoonlijke ervaring kan ik je zeggen dat de keuken in IJsland echt top is. De meeste restaurants hebben een uitgebreide kaart van locale vlees maar met name visgerechten. Natuurlijk smaakt het eten nog beter na een actieve dag buiten in dit prachtige en indrukwekkende land.

Waarom naar IJsland…?
Daarom, bekijk hieronder het filmpje…

Incentive reis IJsland, ik kan alleen maar zeggen, GAAN! Direct meer weten!
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Enkele referenties

Referentie 1: klik hier voor een reactie van één van onze enthousiaste klanten. (50 personen, Incentivereis Zuid IJsland, 4 dagen, 3 nachten)
Referentie 2: klik hier voor een reactie van één van onze enthousiaste klanten. (10 personen, team incentivereis Zuid-West IJsland, 5 dagen, 4 nachten)

Wat je niet mag missen tijdens een icentivereis naar IJsland

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

 • Begin bij aankomst met relaxen en genieten in de warme baden van de Blue Lagoon, heerlijk!
 • Breng een bezoek of veel beter verblijf minimaal een nacht in het hippe en trendy Reykjavik. De ‘place to be’ om te shoppen, te stappen en lekker te eten.
 • Een sneeuwscooter tocht op een van de enorme gletsjers die IJsland rijk is.
 • Walvis spotting, een onvergetelijke trip in de wereld van de Walvissen
 • Toeristisch maar gewoon om dat je het niet mag missen, de Golden Circle; een bezoek aan Geysir, Gullfoss en Þingvellir national park
 • Een traditioneel ‘Lobster’ diner in een van de kleine authentieke vissersdorpjes
 • En ja, ook hier, Noorderlicht
 • Lava tour; het bezoeken van vulkanen, grotten, lavavelden mag zeker niet ontbreken.
 • De rivier de Hvita op spectaculaire wijze bedwingen, al raftend of kajakken
 • Snorkelen in Þingvellir National Park, waar de twee tektonische platen bij elkaar komen. Heb je ooit zo’n helder water gezien?
 • Gletsjer tocht met een ijsklim workshop, once in a lifetime experience
 • Super jeep tocht. En super zijn ze met hun 46 inch banden! Ooh ja, je mag zelf rijden!
 • Prachtige wandelingen door indrukwekkende landschappen, de stilte spreekt
 • Als incentive bestemming perfect te combineren met een verblijf in Kopenhagen en zelfs New York en Groenland

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Verblijf

Dit kan op verschillende manieren: van een luxe hotel bij een meer met sauna en ‘hottubs’, tot in een klein houten hutje in de wildernis met je eigen ‘wak’ voor de deur voor een frisse ochtendduik of in wildernishutten met stapelbedden tussen de gletsjers.

Vervoer

Is zeer divers: van comfortabele bus tot sneeuwscooter, quads, 4×4 super jeep terreinwagens, of zelf de sneeuwschoenen of ‘spikes’ onderbinden voor een wankeling over de sneeuw of gletsjer.

Attracties

Zoals verwacht ligt de nadruk bij een bezoek aan IJsland op de natuurlijke attracties: warme thermale baden -waarvan de Blue Lagoon de bekendste is- indrukwekkende watervallen, actieve geisers waarbij het spektakel van de kracht van Moeder Natuur zichtbaar en voelbaar is, het schitterende vulkaanmeer Kerid en het zichbare scheiden van de aarde bij Þingvellir.

Activiteiten

In deze prachtige natuur kan je ontzettend veel doen: raften, berg- en ijsklimmen, een sneeuwsarafi met sneeuwscooters maken, met helmen en lampen de onderwereld van de lavagrotten verkennen, sneeuwgolfen, een sneeuwschoen- of gletsjerwandeling maken met een barbecue of visbuffet lunch op uit ijs gehouwen tafels, een potje ijshockey spelen op een bevroren meer, (ijs)vissen, en nog veel meer… Tijdens deze activiteiten zorgen wij er uiteraard voor dat de deelnemers opgewarmd worden met een glaasje IJslandse schnapps.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Concept programma incentivereis IJsland

Op ontdekking langs gletsjers, vulkanen, warmwaterbronnen, geisers, indrukwekkende watervallen, uitgestrekte zand- en grindwoestijnen, lavavelden, rivieren en vooral jezelf! IJsland is ronduit spectaculair! Vuur en ijs hebben van dit eiland een aaneenschakeling van geologische hoogtepunten gemaakt.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Dag 1
Rechtstreekse vlucht (14:00 uur) naar IJsland. Aankomst om 15:10 uur en transfer naar de Blue Lagoon. Lekker genieten van het warme water. IJsland op zijn best! Hierna door naar het Zuiden van het eiland. Goed diner en overnachting in een hotel in het binnenland. Deze avond tevens briefing van het programma.

Dag 2
Stevig ontbijt in de ochtend. Vandaag een unieke hike, tussen gletsjers en vulkanen, in een constant veranderend landschap. De hike is 22 km lang en neemt tussen de 7 tot 9 uur in beslag. De route gaat tussen twee grote gletsjers door. De Eyjafjallajökull en de Mýrdalsjökull. Op een heldere dag heb je een indrukwekkend zicht op beide. Verder zien we de twee nieuwste vulkanen van IJsland welke in 2010 gevormd zijn en wandelen we door nieuwe lavavelden. In de avond aankomst in de hut, samen koken en overnachting.

Dag 3
Vroeg ontbijt en vertrek terug richting de bewoonde wereld. Transfer naar Sólheimajökull gletsjer. Gletsjer tocht met IJsklimmen. Op spectaculaire wijze en in teamvorm bedwingen jullie deze gletsjer. De middag bezoek aan Geysir en Gullfoss. Optioneel in de namiddag Raften op de Hvita rivier. Overnachting in de binnenlanden.

Dag 4
Ontbijt in het hotel. Deze ochtend Snorkelen in de Silfra-kloof & lavagrotten verkennen in het Þingvellir Nationaal Park. Lunch onder weg en in de namiddag transfer naar het bruisende Reyjavik. Inchecken in het hotel. Diner en het nachtleven van deze hippe stad verkennen.

Dag 5
Vroege vlucht retour naar Amsterdam. Aankomst Amsterdam om 12:40 uur.
Einde van een onvergetelijke incentive reis ervaring IJsland.

IJsland, het land van fire and ice

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Bekijk hier de video van de teambuilding incentive reis naar IJsland georganiseerd door WYT_

Gerelateerde projecten

Terug naar boven