WYT_Incentive travel & Corporate events | explore@wyt.nl | +31(0)13 8000223

Roald Bruil “Roli”

WYT_berggids en outdoor specialist Triglav National Park

WYT / WYT / WYT team / Roald Bruil “Roli”

Roald Bruil

Berggids en outdoor specialist Triglav National Park

Terug naar WYT_Leiderschapsreizen

Roald BruilRoald Bruil, alias “Roli”
Geboren 1971 in stad Groningen

Deserteur, entrepreneur, avonturier

Deserteur, entrepreneur, avonturier. Onbekende Nederlander in het sprookjesland Slovenie. Geboren 1971 in stad Groningen. Moeder: ortopedagoge. Vaders: andragoloog en psychiater. Nam deel aan menig bijzondere aktiviteiten. Vooral toneelspel. Heeft de hele provincie en omstreken afgefietst. Niks gevonden.

Wereldreiziger

Met zeventien jaar alleen liftend naar Turkije. Toen druivenplukker in Spanje. Soms mocht hij zelfs de traktor rijden. Nachtdienst in Beieren bij de Bundepost pakketjes smijten. Haalde het onderste uit de kan en slaagde nog net voor zijn propedeuse Rechten. Toen verliet hij Holland echt. Vertrok met een jeep om door Afrika te reizen. Jaagde het rokje van een Amerikaanse en belandde in de bergen van Colorado. Begon duistere praktijken met vele lichtpuntjes. Ze reden een grote gele schoolbus naar Costa Rica. Ging ook met funny money op vakantie naar Hawaii.

Terug naar de bron of toch…

Helaas ook voor Bruil geen eeuwig plezier. Hij leed aan Scarface-syndroom en verloor zijn vrouwen en centen sneller dan bemachtigd. Het World Trade Center viel en na vele jaren weg van huis droop hij af en kocht een ticket naar Nederland. Terug naar de bron. Ergens was hij een valse stroming afgevaren. Het hersporen was verwarrend en tijdrovend. Een held worstelt met zijn problemen en gaat er niet voor op de vlucht.

Vallen en opstaan

Maar Roald kreeg het weer benauwd en ontsnapte. In een oud busje volgeladen en hoogbepakt met zijn hond als bijrijder. Zij betrokken een berghut in een klein dorpje in de Julische Alpen. De mensen waren bijzonder vriendelijk. Bruil, nu minder koppig, begon met aandacht te leren. Taal, sport, voeding, leven in de natuur. Vallen en opstaan. Iedereen hield een oogje op hem en stuurde af en toe een beetje bij. Al gauw kwam werk. Later ook vriendin.

Hard werken, hard spelen

Na meer dan tien jaar in de hut is de onbekende Nederlander thuis. Met een arsenaal aan diplomas gidst hij mensen uit vreemde landen op rivier en rotswand, in kloof en grot, op sneeuw, ijs en in de lucht. Wanneer het rustig is in het dorp is er tijd voor avontuur met vrienden. Hard werken, hard spelen. Het ongeduld beheersen. Elk doel is haalbaar maar het moet wel gezellig blijven. Misschien dat hij ooit nog eens zijn zwembrevet terugvindt.

Terug naar WYT_Leiderschapsreizen

Direct meer weten over één van onze leiderschapsreizen?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Kennismaken?

We staan je graag te woord +31 (0)13 8000223!

Terug naar boven