WYT_Incentive travel & Corporate events | explore@wyt.nl | +31(0)13 8000223

Teambuilding op en top

Teambuildingsreis Marrakech

Project omschrijving

Incentivereis naar Marrakech, Marokko

Marokko, officieel het Koninkrijk Marokko, is een prachtig en kleurrijk land in noordelijk Afrika aan de kust van de Middellandse Zee, de Straat van Gibraltar en de Atlantische Oceaan. Marokko als incentive- en groepsreis bestemming is een land van uitersten. Je vind er besneeuwde bergtoppen in het noorden, droge woestijnen in het zuiden, authentieke landbouwdorpjes tot indrukwekkende Koningssteden. Een fantastische bestemming om uw team of kanten eens te verwennen of de banden eens goed aan te halen.

Marrakech als incentive bestemming

Marrakech en omgeving leent zich perfect voor een incentivereis of groepsreis. Het betoverende Marrakech heeft twee stadsdelen met een overvloed van verschil, de oude Medina en Ville Nouvelle. De Medina vormt het hart van de Oosterse wereld met smalle slenterstraatjes en drukke marktpleinen. Ville Nouvelle is modern, rustiger en doet meer Westers aan.

Djemaa el Fna plein

Onder het rijzige silhouette van Koutoubia, ligt het bruisende Djemaa el Fna plein, stadcentrum van Marrakech en poort naar Afrika. Omgeven door geuren van eettentjes en ‘s avonds het schijnsel van gaslampen laat u zicht betoveren door marktkooplui, straatschrijvers, acrobaten en andere handelaren in illusies. Het levendige Djemaa el-Fna plein in het hartje van deze mysterieuze stad is een decor dat thuishoort in de sprookjes van duizend en één nacht en dus zeker in uw incentivereis.

Lees hier één van onze recente referenties betreffende een incentivereis naar Marrakech.
42 deelnemers, 4 dagen, 3 nachten.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

De Souks
Ten noorden van het Djemaa el Fna plein liggen de souks. Onder een rieten afdak vind je hier een wirwar van bruisende steegjes vol kleine winkeltjes waar de lucht gevuld is met duizend-en-één geuren. Dwaal tijdens uw incentivereis in Marrakech door de kleine straatjes om de vele leerlooiers, mandenmakers en ijzersmeden in hun ateliers aan het werk te zien. Of beleef deze souks vol in actie tijdens een leuke speurtocht of teamactiviteit om elkaar en Marrakech tijdens de incentivereis nog beter te leren kennen.

Ben Youssef
Ben youssef mag ook zeker niet ontbreken tijdens uw incentivereis naar Marrakech. Dit is het eeuwenoude spirituele en religieuze centrum rondom de moskee, de medersa en het museum van Marrakech. Een must see!

Het Atlas gebergte
Rondom de stad strekt het Atlas gebergte zich uit. Dit koninkrijk van de Imazighen, de oorspronkelijke bevolking, is het machtigste en hoogste gebergte van het Afrikaanse continent. Daarom wordt het in de volksmond ook wel “Adrar en Dren”; het gebergte der gebergten genoemd.

De trots van het gebied is te vinden in haar rijke flora en fauna. Het is er groen van de vruchtbare velden en zeldzame soorten zoals de argania en thunja-boom en de panter en magot-aap komen hier voor. Zowel de winterse sneeuw als het bloementapijt van de lente, met er tussen verscholen bergdorpjes, geven adembenemende vergezichten.

Overnachten in uw eigen bedoeïenententen kamp
Laat uw gezelschap overweldigen door het mysterieuze duizend en één nacht gevoel tijdens een diner bij kaarslicht. Dit alles midden in het Marokkaanse leven tijdens een overnachting in een bedoeïenentent en een ‘story teller’ bij een kampvuur. Of geeft u hen liever een ‘Parijs-Dakar’ gevoel tijdens een 4 x 4 drive of quad tour door het Atlasgebergte!

Direct meer weten over een incentive- of groepsreis naar Marrakech, Marokko?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Wat mag je niet missen bij een incentivereis naar Marrakech, Marokko

Hieronder verschillende elementen van waaruit we uw incentivereis naar Marrakech kunnen samenstellen:

 • Op slechts vier uur vliegen vanaf Nederland en direct voelt u en uw team of klanten zich bij het verlaten van het vliegtuig in een compleet andere wereld
 • Speurtocht door de Souks van Marrakech. De manier om deze cultuur en elkaar te leren kennen
 • Bezoek het Djemaa el Fna plein; de kleurige, traditioneel geklede waterverkopers, de acrobaten en jongleurs, de inspirerende verhalenvertellers en hun geboeid luisterende toeschouwers vormen vooral in de middag en avond een bont spektakel
 • Bezoek aan de Medina (de oudste ommuurde stad van Marokko). Bewonder de paleizen en moskeeën.
 • Bezoek tijdens de incentive reis naar Marrakech de hammam; even bijkomen van een lange dag vol indrukken
 • Tocht door de Palmentuin met gids
 • Dromedaris rijden; Op de rug van ‘het schip van de woestijn’ maakt u een avontuurlijke tocht!
 • Sprookjesachtig overnachting in het midden Atlas gebergte in uw eigen (prive) tentenkamp (Bedoeïenentent )of Kasbah.
 • Spectaculaire quad tour door het Midden-Atlas gebergte
 • Diner en overnachting in een echt Riad; Genieten van een traditioneel diner of lunch in een traditioneel Marokkaans huis
 • Verkennen van het nachtleven van Marrakech
 • Fascinerende 4 x 4 jeep tour door het Atlasgebergte
 • Met een paardenkoets naar uw diner locatie
 • een theeceremonie bij een Berber familie

Kortom neem de prachtige kleuren van Marokko mee naar huis! Ga op incentive reis naar Marrakech, Marokko!

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Concept programma groeps- en incentivereis Marrakech, Marokko

Dag 1
Aankomst op de luchthaven van Marrakech. Welkom in het kleurrijke land vol avontuur! Uw incentivereis in Marrakech en omgeving gaat nu echt van start! Vanaf de luchthaven vertrekt u gelijk de bergen in met stoere 4×4 voertuigen. Na een fantastisch tocht komt u aan in het bedoeïenententenkamp voor de overnachting. ’s Avonds samen genieten van een uitgebreide diner of barbecue bij het kampvuur. Buikdanseressen en muzikanten maken het sprookjesachtige decor tot een onvergetelijke herinnering. Ervaar het slapen onder de betoverende sterrenhemel van het Atlasgebergte.

Dag 2
Na een heerlijke nacht in de natuur, geniet u van een berber ontbijt met uitzicht op het Atlas gebergte. Met de 4×4 jeeps rijdt u naar een traditioneel dorpje waar u een bezoek brengt aan een Berber familie en getuigen bent van een traditionele thee ceremonie. Daarna vervolgt u uw weg. U ziet palmbomen, oases, woestijnen, kamelen en allemaal verschillende kleuren landschap aan u voorbij trekken. Met uitzicht op de witte toppen van het Atlas gebergte geniet u van een heerlijke lokale lunch. Dit alles op het terras van het prachtige Kasbah Toubkal.
Optie voor een actief middag programma: Zip line, hoog touw parcour, zweten en swingen over de ravijnen! Een onvergetelijke ervaring!
In de namiddag reizen we richting de koningsstad Marrakech. Inchecken en even opfrissen en bijkomen van dit outdoor avontuur. Die avond dineert u in een kleurrijk Riad en maakt u kennis met de smaken van de Marokkaanse keuken. Hmmm heerlijk genieten!

Dag 3
Tijd voor de Souk Rally. U gaat in teams op pad. Lekker dwalen en verdwalen in de souk! Elk team krijgt een boodschappen lijstje mee en probeert zo creatief en goedkoop mogelijk de producten te verzamelen. Welk team kan het beste onderhandelen? 

Koken en eten staat centraal in de Marokkaanse cultuur. ’s middags gaan we met alle lekkere ingrediënten een heerlijke Marokkaanse maaltijd maken. Wie is de meest culinaire collega bij u in het team, wie is de master chef?
’s Avonds na het diner is het tijd om het nachtleven van Marrakech te ontdekken. U zult verwondert staan van de vele clubs en het aanbod. De voetjes mogen van de vloer.

Dag 4
Een verblijf in Marrakech of in een van de Koningssteden van Marokko kunt u zo gek, bijzonder of extreem maken als u zelf wilt. Een tour door een stad die zo in het sprookje van 1001 nachten past, mag in ieder geval niet ontbreken! U gaat met uw gids op ontdekkingstocht. U bezoekt het Djemaa el Fna plein, de palmentuin, de moskee, de medersa en het museum van Marrakech. Na deze tocht geniet u nog een laatste keer van het lekkere eten dat Marokko te bieden heeft en vertrekt u met een koffer vol mooie herinneringen richting de luchthaven voor de vlucht terug naar Nederland.

Einde van een onvergetelijk incentivereis naar Marrakech.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Gerelateerde projecten

Terug naar boven