WYT_Incentive travel & Corporate events | explore@wyt.nl | +31(0)13 8000223

Incentive reis Italië – Rome

Rome, één groot openlucht museum

Project omschrijving

Incentivereis Rome

Vele wegen leiden naar Rome

Er leiden vele wegen naar Rome, zegt het spreekwoord. Wij weten waarom. Want waar u ook naartoe gaat in uw leven, in Rome moet u ooit een keer geweest zijn. De hoofdstad van Italië is namelijk één grote kunst- en cultuurtempel. Met misschien wel de meest tot de verbeelding sprekende bezienswaardigheden ter wereld. Maar Rome is ook een opvallend moderne stad. Met leuke winkeltjes, hippe uitgaansgelegenheden en een keuken om uw vingers bij af te likken.

Must see

Belangrijke bezienswaardigheden zijn o.a. het Castel San Angelo, Vaticaanstad, het Vaticaans Museum met Michelangelo’s plafondschilderingen in de Sixtijnse Kapel, het Forum Romanum, het Colosseum, de Spaanse Trappen, de Trevi fontein en de Catacomben aan de Via Appia Antica.
Rome is natuurlijk een groot openluchtmuseum, met op elke straathoek en op elk pleintje zuilen en andere overblijfselen die in Nederland vast in een museum zouden staan.

Lekker eten

Maar genieten kunt u ook van de vele trendy winkels, cafés, bars, restaurants en pittoreske pleintjes met gezellige terrasjes. In Rome is het 24 uur per dag zien en gezien worden. Proef de bijzondere sfeer van La Dolce Vita zoals die alleen in Rome te proeven is.

Rome is de incentive bestemming voor uw volgende incentivereis

Direct meer weten over een incentive team reis naar Rome?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Wat mag je zeker niet missen tijdens een icentivereis naar Rome

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

  • Pantheon in Rome. dit is het best bewaard gebleven monument uit de Romeinse oudheid
  • Musea in Rome, zoals Gallerie Borghese, Capitolijnse en nog veel meer
  • Met de fiets door Rome! De manier om iedere, maar zeker deze stad te ontdekken
  • Of op de Italiaanse manier, met de Vespa scooter!
  • Oldtimer Tour tijdens de incentive in Rome. Beleef een spectaculaire oldtimerrit door de Romeinse heuvels onder leiding van een gids die u de mooiste plaatsen laat zien. Castelli Romani is de naam voor het heuvelachtige gebied ten Zuidwesten van Rome.
  • Italiaanse kookworkshop. Wat is meer Italiaans dan zelf pasta koken! Deze kookworkshop wordt gegeven bij een Italiaanse familie in de prachtige heuvels nabij Rome. U wordt verwelkomd met een prosecco en vervolgens krijgt u een korte tour door de wijngaarden. Na deze introductie wordt uw groep verdeeld in teams en elk team zal typische Italiaanse pasta en een toetje voorbereiden. De familie helpt en geeft tips, zodat elk gerecht zo lekker mogelijk wordt. Tijdens de workshop proeft u tevens verschillende antipasti en lokale wijnen. Na de workshop proeft u samen de zelfgemaakte gerechten!
  • Bezoek het Christelijke Rome. Deze excursie zal opnieuw de sporen van het Christendom doen herleven met het bezoeken van de schat van de Basiliek van Santa Maria Maggiore, de Heilige Trap, het Lateran Palace en de basiliek van San Giovanni, de kathedraal van Rome. Verdergaand via de Old Appian Way komt u langs de kapel van Domine Quo Vadis, voordat u aankomu bij de Catacombs: de oude ondergrondse kerfhoven en tevens de eerste schuilplaatsen voor de christelijke bewoners. De excursie zal eindigen met een bezoek aan de Baths of Emperor Caracalla.
  • Halve dag Vaticaanstad. Het Vaticaan in Rome. Alleen al in de Vaticaanse Musea kun je dagen rondwandelen zonder twee keer hetzelfde beeld, schilderij of ander kunstwerk te zien. Een halve dag naar het midden van Christendom om het artistieke en geestelijke erfgoed te ontdekken, het bewijs is van 2000 jaar geloof en cultuur; de Vaticaan Musea met de Sixtijnse Kapel, St. Peter’s Square en St. Peter’s kathedraal.

Rome als incentive en team reis – La vita è bella

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Concept programma incentivereis Rome

Hieronder vindt u een concept programma voor de incentive bestemming Rome. Mocht u een programma op maat wensen, bel of mail ons dan gerust.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Dag 1
Vlucht, Amsterdam – Rome
Directe transfer naar de stad. Welkom Aperitivo ‘Romeinese stijl’. Aperitivo zoals de meeste
kennen, is een (non) alcoholisch drankje dat wordt genuttigd voor het diner. Maar
in Italië, is het veel meer dan dat. De Romeinse aperitivi staan bekend om hun uitgebreide
buffetten met verschillende koude en warme hapjes. Bij een hotel met dakterras
kunt u tijdens het eten van deze hapjes, met een lekkere cocktail of glas wijn erbij,
genieten van het mooie uitzicht die de locatie te bieden heeft. Bij geen dakterras zal er een
mooie locatie voor u geregeld worden. Later die avond diner bij een authentiek restaurant. Optioneel excursie: ontdek Rome’s nachtleven met Ape Calessino.

Dag 2
In de ochtend kunnen wij voor jullie verschillende tours aanbieden. Barok tour met tasting, Ghetto tour Rome, een pauselijke wandeling. Optie 4: in de voetstappen van de familie Borgia. De Borgia familie was een zeer invloedrijke en criminele familie, zij worden zelfs beschouwd als de voorlopers van Italiaanse maffia families. Tijdens de Borgia-tour wandelt u samen met de gids langs de plekken die in verband staan met de Borgia’s. U komt onder andere langs het Vaticaan, de Engelenburcht en de Salita dei Borgia bij de Sint Pieter in Vincoli. U bezoekt ook het voormalige boordeel van de maîtresses van de paus en de plek waar Caesare Borgia zijn zwager liet vermoorden. Ga mee met onze gids en laat je meeslepen door alle intriges van de Borgia familie.

Dag 3
Ontbijt in het hotel. Deze ochtend verkennen jullie de stad met de fiets (optioneel: Golf car of Vespa) Maak kennis met Rome op een andere manier! Wij hebben een aantal opties om de stad
op een originele manier te ontdekken. Een echte Nederlander fietst overal, zo ook in Italië. Voel u thuis en fiets door de smalste straten en over de oude keien van Rome.
Per Elektrische Golf car de stad verkennen is milieuvriendelijk en ontspannend tegelijk.
Met een gids of roadbook verkent u de stad op een Andiamo manier en geniet u van de vele mogelijkheden. Onderweg is er altijd tijd voor koffie of ijs. Lunch bij een trendy restaurant. Middag vrij te besteden. WYT_ zorgt voor een must see, to do overzicht van Rome. ’s Avonds een prachtig diner net buiten de stad.

Dag 4
Lekker uitslapen. Later die ochtend uitchecken. In de middag een Gastronomische wandeling. (zoet of hartig) Afsluiting met een high tea en transfer naar de luchthaven. Vlucht terug naar Amsterdam. Einde van een onvergetelijke trip naar Rome.

Direct meer weten?
Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl

Terug naar boven