ROI (return on investment) van een team event of reis

Waarom zou u een incentivereis maken of een team event organiseren?

In een maatschappij waarin steeds meer het accent ligt op ‘eigen kracht’ kunnen bedrijven en organisaties natuurlijk niet achterblijven. Zelfsturing, lean management, organisaties die bestaan uit autonome netwerken: op allerlei manieren worden werknemers gestimuleerd om niet lijdzaam processen te volgen, maar om hun kennis en ideeën te delen, verantwoordelijkheid te nemen en ondernemerschap te tonen. Dat zou je een gezamenlijke reis kunnen noemen. Een reis naar de eigen kracht van de medewerkers en daarmee naar de kracht van de organisatie. Met operational excellence als bestemming of resultaat.

Een incentivereis zoals we die bij WYT_ organiseren, kan dat proces een flinke boost geven. Door nieuwe inzichten aan te boren bij de deelnemers en die ook echt te verankeren. Nu denkt u wellicht: ‘Maar waarom zou je een verre incentive reis maken als je je net zo goed met elkaar in die prachtige vergaderzaal met alle faciliteiten kunt terugtrekken?’ Simpel: omdat dat nu juist niet ‘net zo goed’ werkt. Wanneer je mensen uit hun comfort zone, hun vertrouwde dagelijkse gang van zaken haalt, zijn ze veel sneller en makkelijker in staat om echt bij hun kern uit te komen. Bij hun kracht dus.

Passie in plaats van competentie

Lange tijd hebben we ons met z’n allen gericht op competenties. Op vaardigheden. Een waardevolle fase. Maar wat we nu nodig hebben, zijn niet alleen competenties, maar talent en passie. Als je je talent echt benut en je werk met passie doet, presteer je optimaal. Doe je werk dat je weliswaar best goed beheerst, maar waarbij je niet jezelf kunt zijn, dan ligt een burn-out op de loer, met alle gevolgen van dien.

In een tijd waarin de klant een perfect product of vlekkeloze dienst verwacht, is de mens de kritische succesfactor. Hoe krachtiger die mens, hoe groter het succes. Van het individu, van het team en uiteindelijk van de hele organisatie. Via persoonlijk leiderschap groei je zo naar een optimaal functionerend bedrijf. Een organisatie waar mensen graag willen (blijven) werken.

Om mensen verantwoordelijk te laten zijn, hebben ze ruimte nodig. Tijdens een incentivereis geeft u hen letterlijk en figuurlijk alle ruimte. Met het hele team op pad gaan, vormt een unieke kans om mensen mee te nemen, weg van de dagelijkse gang van zaken. De bestemming is geen enkel opzicht het doel. Zolang je maar naar buiten gaat en een omgeving opzoekt die je in staat stelt je kracht en je eigen kernkwaliteiten te ervaren. Dat lukt nu eenmaal beter boven op een berg in een inspirerende natuurlijke omgeving, dan bij het koffieapparaat.

Wat levert het op? Nieuw uitzicht – nieuw inzicht

De kracht van de natuur, kennismaken met een andere cultuur, een nieuw uitzicht – ze leiden tot nieuwe inzichten. En tot meer waardering van elkaars talenten. Om het nog maar niet te hebben over de open communicatie, de synergie, het geringe verloop, lagere verzuim en hogere bedrijfsresultaat. Met een incentive (belonings)traject zorgt u voor de groei van de intrinsieke motivatie van uw medewerkers om onderdeel te blijven van uw team. Een overtuigende ROI (return on investment). Dat is overigens niet iets wat wij beweren, maar wat we terugkrijgen van al onze klanten. Zij komen in een flow terecht. Daar hebben we overigens ook een bijzonder interessant programma voor, maar daarover volgende keer meer.

Laat u verrassen door de talenten die u in huis hebt. Tijdens een incentivetraject en -reis van WYT_ krijgt uw team inspirerende en deskundige begeleiding van een team van trainers, coaches en consultants. Wij werken samen met onder andere de trainers en coaches van onze partner Feedback Training & Consulting.

Meer weten over de ROI (return on investment) van een incentive traject?

Bel met WYT_: +31 (0)13 8000 223
Mail met WYT_: explore@wyt.nl